Virginia Beach, VA

The homeowners wanted the kitchen to feel more connected to the other main level living spaces. Creating more light and improving organization and storage were must haves for the new design. They also requested relocating the pantry from under the stairs and longed for a ventilation system that would vent the cooking smells outdoors rather than throughout the inside of the house. 

Our design involved removing a portion of wall between the kitchen and living room. This one change made it feel larger, more open and bright. It also connected the kitchen to the living room and allowed the two spaces to flow freely into one another. This new open area allowed us to extend the granite countertop to create a peninsula/bar that provides additional seating. To improve the existing lighting plan, we added new LED recessed lights, under-cabinet lighting, and pendant lighting over the peninsula. 

before

before

3D Rendering

3D Rendering

 

PROJECT VIDEO